‘Rush Hour 4’ in de maak

Producer Arthur Sarkissian heeft aangekondigd dat hij plannen heeft voor een vierde ‘Rush Hour’ – film.

‘Ik werk momenteel samen met Chris Tucker en Jackie Chan aan ‘Rush Hour 4’, meldt Arthur Sarkissian op de filmsite Crave Online. De Amerikaanse producer heeft al drie films van ‘Rush Hour’ op zijn palmares staan en werkt nu dus aan een nieuw onderdeel van de actiefilmfranchise.

Sarkissian geeft toe dat het project nog in kinderschoenen staat: er is nog geen script en de producer heeft nog geen vaste scenarist onder de arm genomen. Bovendien is het onzeker of Brett Ratner de regie ook dit keer weer op zich zal nemen. ‘Als hij het wil doen, is hij meer dan welkom, maar hij moet op de juiste manier aan het werk gaan, aldus de producer.

Brett Ratner was de regisseur van ‘Rush Hour 1, 2 en 3’, die respectievelijk in 1998, 2001 en 2007 in de zalen kwamen. Sarkissian bekent nu dat hij niet altijd tevreden was met het resultaat van deze films. ‘De eerste en tweede film vond ik heel goed, maar de derde liep een beetje uit de hand.’ Daarom wil de producer met zijn nieuw project teruggrijpen naar ‘Rush Hour 1’ en twee nieuwe personages introduceren. ‘Het is geen kwestie van je personages te verplaatsen naar een andere stad of hen te doen ruziemaken. Ik wil zoiets niet doen. Ik wil iets anders.’

Tucker en Chan, de hoofdacteurs van de vorige drie ‘Rush Hour’-films zijn intussen 39 en 58 jaar oud, maar volgens Sarkissian is dat geen enkel probleem. ‘Chan wordt ouder, maar hij kan de rol nog wel aan’. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content