Rowan Atkinson trekt maillot Hendrik VIII aan

© Reuters

Rowan Atkinson mag zich nog eens in een maillot hijsen, niet in die van Lord Edmund Blackadder, maar in die van koning Hendrik VIII.

Rowan Atkinson mag zich nog eens in een maillot hijsen. Alvorens de fans van Blackadder beginnen te watertanden; hij zal niet opnieuw in de huid kruipen van Lord Edmund Blackadder, de listige edelman aan het 16de eeuwse hof van koningin Elizabeth I, de ‘Virgin Queen’. Hij zal daarentegen de rol spelen van haar vader, koning Hendrik VIII (die met zijn VI vrouwen). Dat meldt de BBC.

Atkinson zal meespelen in het populaire Britse kindertelevisieprogramma “Horrible Histories”, gebaseerd op de boeken van bestsellerauteur Terry Deary.

Elke aflevering van “Horrible Histories”, dat uitgezonden wordt op CBBC (Children’s BBC), zal het leven van een prominent historisch figuur belichten. Andere acteurs zullen onder meer Winston Churchill, Napoleon Bonaparte en Willem de Veroveraar vertolken.

De 60-jarige Atkinson, die wereldbekend werd met zijn personage Mr. Bean, meed de afgelopen jaren televisiewerk en verkoos op te treden in theaters. (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content