Ronni Chasen doodgeschoten

Eén van Hollywoods belangrijkste persagentes kwam om het leven bij een onopgehelderde schietpartij.

Het rouwbericht dat verspreid werd naar aanleiding van Ronni Chasens dood is online te lezen via deze link: http://www.thewrap.com/movies/column-post/ronni-chasen-publicist-fought-her-award-winning-clients-22569?page=0,0

De nacht van 16 op 17 november kwam persagente Ronni Chasen om het leven. Omstreeks half één kwam bij de politie van Beverly Hills de melding binnen dat er een auto-ongeval had plaatsgevonden op Sunset Boulevard. Het bleek om Chasen te gaan, die met haar auto tegen een lantaarnpaal was gereden. Het vreemde aan de hele zaak is echter dat de 64-jarige vrouw vijf maal in de borst werd geschoten.

Deze voorlopig nog onopgehelderde moord dompelt heel Hollywood in een rouwstemming, want Chasen was zo ongeveer de grootste vertegenwoordigster van de Amerikaanse filmsector. Ze verzorgde de reclamecampagnes van een niet op te noemen waslijst aan Oscarwinnende films en grootse kaskrakers. In 1993 werd ze aangesteld als publiciteitshoofd voor de internationale campagnes van MGM, en haar eigen bedrijf, Chasen & co, is een belangrijke speler op het gebied van filmmarketing.

Vooral bekend is Chasen echter om de samenwerking met vooraanstaande filmcomponisten: onder haar clientèle bevonden zich onder meer Hans Zimmer, Danny Elfman en Ennio Morricone. In België verdiende ze dan ook vooral haar sporen door haar medewerking aan het Filmfestival Gent, waar ze een grote rol speelde bij het oprichten van de World Soundtrack Academy.

Festivaldirecteur Jacques Dubrulle is dan ook enorm geschrokken van het nieuws van haar dood. Hij zal de agente herinneren als een zeer dynamische dame. ‘Zij was een typische Hollywoodmadam, bijzonder gekend door heel het milieu’, zo vertelt hij, ‘Zij was ook iemand die nooit losliet. Eenmaal je haar aan de telefoon had, wist je dat ze zou blijven terugbellen tot ze haar zin kreeg. Veel mensen konden daarmee glimlachen, maar ze werd wel gerespecteerd om dat uithoudingsvermogen.’

Ook lag het Filmfestival Gent haar nauw aan het hart. ‘Ze kwam ieder jaar naar Gent,’ vervolgt Dubrulle, ‘en ook afgelopen editie is ze een week lang hier geweest. Hier kon ze tot rust komen.’ En terwijl de hardwerkende carrièrevrouw van het festival genoot, vormde ze ook nog eens een waardevolle partner. Haar vele contacten hebben het festival volgens zijn directeur erg geholpen een eigen netwerk op te bouwen.

De omstandigheden van Chasens overlijden blijven verdacht. Geweten is dat ze de avond van haar dood nog aanwezig was op de première van Burlesque, waar ze volgens getuigen een ontspannen indruk maakte. Een diep respectvol rouwbericht werd inmiddels verspreid door haar Hollywood-collega’s en vrienden.

Dieter Brusselaers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content