Rondwandelen in een film

In het kader van de tentoonstelling Almost Cinema in De Vooruit in Gent verzorgt de jonge Britse kunstenaar Duncan Speakman een “subtle mob”, volgende donderdag 21 oktober.

“All the world’s a stage”, wist Shakespeare ons ettelijke eeuwen geleden al te vertellen. “Nee,” lijkt de Britse Duncan Speakman hem te willen zeggen, “all the world’s a movie”. In het kader van de tentoonstelling Almost Cinema in De Vooruit in Gent verzorgt de jonge kunstenaar een “subtle mob” volgende donderdag 21 oktober.

Dat “subtle mob” in uw woordenboek ontbreekt, mag geen verrassing heten – het neologisme is aan Speakmans eigen brein ontsproten -, maar wie de laatste jaren op deze planeet sleet, weet wat een flash mob is. Stel u voor dat de theatrale acties van de flash mob niet en masse plaatsvinden, maar dat ieder lid van de “mob” ze afzonderlijk en haast onmerkbaar uitvoert, en u begrijpt het concept.

Speakmans subtle mob, getiteld As if it were the last time, stuurt de deelnemer op pad met niets minder dan een ware soundtrack van 33 minuten lang. De soundtrack dompelt je met andere woorden onder in een kortfilm, en meer bepaald een kortfilm over iemands laatste levensuren. Een stem geeft tussendoor instructies zoals “kijk in een etalage” en andere – u snapt het al – “subtiele” handelingen.

Wie deel wenst te nemen, kan zich inschrijven op subtlemob.com of via het facebook event van As if it were the last time. De enige benodigdheden zijn een mp3-speler en een partner om de wandeling mee te ondernemen. Wij houden in elk geval donderdag onze ogen al open.

Dieter Brusselaers

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content