‘Roma’ van Mexicaanse regisseur Cuaron wint Bafta voor beste film

Alfonso Cuaron, regisseur van Roma, bij de Bafta's 2019, 10 februari 2019 © Belga

‘Roma’ van de Mexicaanse regisseur Alfonso Cuaron is zondagavond in Londen op de jaarlijkse Britse filmprijzen bekroond met de Bafta voor de beste film. De film is een productie van streamingdienst Netflix.

‘Roma’ sleepte de hoofdprijs in de wacht en niet ‘The Favourite’ van de Griekse cineast Yorgos Lanthimos, ‘BlacKkKlansman’ van Spike Lee, ‘Green Book’ van Peter Farrelly of ‘A Star Is Born’ van Bradley Cooper.

Cuaron had eerder op de avond al de Bafta voor beste regisseur weggekaapt met ‘Roma’, een erg persoonlijke film over zijn jeugd in Mexico. Hij nam het in die categorie op tegen Yorgos Lanthimos (‘The Favourite’), Spike Lee (‘BlacKkKlansman’), Pawel Pawlikowski (‘Cold War’) en Bradley Cooper (‘A Star Is Born’). De Britse Olivia Colman won dan weer de prijs voor beste actrice, voor haar rol in ‘The Favourite’. Daarin speelt ze de Britse koningin Anne, in het begin van de achttiende eeuw. Andere genomineerden in deze categorie waren Glenn Close (‘The Wife’), Lady Gaga (‘A Star Is Born’), Melissa McCarthy (‘Can You Ever Forgive Me?’) en Viola Davis (‘Widows’).

Rami Malek, die Freddie Mercury vertolkte in ‘Bohemian Rhapsody’, viel in de prijzen als beste acteur. Hij haalde het van Bradley Cooper (‘A Star Is Born’), Christian Bale (‘Vice’), Steve Coogan (‘Stan & Ollie’) en Viggo Mortensen (‘Green Book’) genomineerd.

De Bafta’s, een organisatie van The British Academy of Film and Television Awards, behoren tot de belangrijkste filmprijzen ter wereld en zijn een graadmeter voor de Oscars.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content