Rolling Stones toch niet naar Cannes

Eerder was aangekondigd dat de Rolling Stones aanwezig zouden zijn in Cannes voor de vertoning van de documentaire Stones in Exile, over de opnames van hun album Exile on Main Street. Nu blijkt dat enkel Mick Jagger zijn opwachting zal maken.

Helaas, de Rolling Stones komen dan tóch niet naar Cannes, zoals voordien wel was aangekondigd. Mick Jagger en de zijnen zouden normaal hun opwachting maken voor de vertoning van Stones in Exile, een documentaire over de opnames van hun mythische album Exile on Main Street uit 1972.

Toen de Stones in de jaren ’60 gebukt gingen onder een teveel aan media-aandacht, geteisterd door drugsverslavingen en geldproblemen, vertrok de band richting Zuid-Frankrijk om daar aan een nieuwe plaat te werken. Het isolement waarin de groep zich bevond is de inspiratie geweest voor de albumtitel, en nu dus ook voor de documentaire over die periode. Regisseur van dienst is Stephen Kijak, die eerder ook al een film regisseerde over Scott Walker, de frontman van de popgroep The Walker Brothers.

Mick Jagger zou naar verluidt wel nog opdagen in Cannes, maar de stiekeme hoop van velen op een eventueel concert van de legendarische rockers is dus uitgesloten. Stones in Exile wordt op woensdag 19 mei getoond als speciale vertoning in de sectie Quinzaine des Réalisateurs, een dag nadat de heruitgave van Exile on Main Street in de winkels ligt.

De trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Sanne Jehoul

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content