Roger ‘James Bond’ Moore kreeg slaag van zijn ex-vrouwen

Voormalig James Bond-acteur Sir Roger Moore heeft tijdens een tv-interview een opmerkelijke bekentenis gedaan: hij werd regelmatig geslagen door zijn ex-vrouwen.

In een openhartig tv-interview met Piers Morgan vertelde Roger Moore geregeld het slachtoffer te zijn geweest van huiselijk geweld bij twee van zijn vorige vrouwen.

Van zijn eerste partner Doorn van Steyn met wie hij in 1946 op 19-jarige leeftijd trouwde, kreeg hij regelmatig harde klappen. Ze hield zich ook niet in om hem te krabben. ‘En ze heeft ook eens een pot thee naar mijn hoofd geslingerd’, aldus Moore, .

Gitaar

In 1953 verliet hij haar voor Dorothy Squires, een zangeres uit Wales, maar ook met haar liep het vaak fout. ‘Ze sloeg ooit een gitaar kapot op mijn hoofd. Ik was het ding aan het stemmen om een nieuwe discussie uit de weg te gaan, en voor ik het besefte belandde het instrument op mijn hoofd. De gitaar was niet meer te herstellen.’ Blijkbaar pikte zijn toenmalige partner het niet dat hij achter haar rug een relatie had met een Italiaanse schone.

Moore ruilde uiteindelijk zijn tweede vrouw voor diezelfde Luisa Mattioli, een actrice, met wie hij ook in het huwelijkbootje stapte. De twee hebben samen drie kinderen.

Ondanks de strubbelingen bestempelde hij zijn drie ex-partners ooit als ‘fantastische vrouwen, maar met een slechte smaak voor mannen’. De Brit is sinds 2012 gelukkig getrouwd met de Deens-Zweedse Kristina ‘Kiki’ Tholstrup.

Het tv-programma Piers Morgan’s Life Stories waarin Roger Moore de centrale gast was, wordt vrijdag op de Britse televisie uitgezonden.

Verjaardag

Roger Moore Moore nam van 1973 tot 1985 in zeven films de rol van de Britse geheime agent op zich. Op 14 oktober wordt hij 85 jaar. Maar hij is niet van plan om die dag stevig te vieren. ‘Ik zal wellicht een whisky drinken’, zei hij eerder. In plaats van verjaardagsgeschenken wil hij giften voor VN-kinderrechtenorganisatie Unicef, waarvoor hij sinds 1991 internationale ambassadeur is. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content