Roemeen Tudor Giurgiu verfilmt ophefmakende kunstroof Rotterdam

De Roemeense filmregisseur Tudor Giurgiu gaat een film maken over de ophefmakende schilderijenroof uit de Kunsthal in Rotterdam en de vernietiging van de meesterwerken door de moeder van hoofdverdachte Radu D.

Giurgiu is in zijn land een beroemdheid en zegt gefascineerd te zijn door de roof. Hij bezocht Carcaliu, het dorpje waar D. vandaan komt, en heeft met betrokkenen gesproken. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad. Giurgiu is ervan overtuigd dat het materiaal geschikt is voor een hit op het witte doek.

Een hoofdrol is weggelegd voor moeder Olga. ‘Wat is de waarde van een Picasso in de handen van een moeder die haar zoon wil helpen?’ aldus Giurgiu.

Verbrand

Bij de miljoenenroof in oktober vorig jaar werden zeven schilderijen van onder anderen Monet, Matisse, Picasso en Gauguin gestolen uit de Kunsthal in Rotterdam. De schilderijen bleken te beroemd om te kunnen verkopen en werden verbrand in de woning van de moeder van hoofdverdachte Radu D. in Carcaliu. De moeder zei dat ze de schilderijen verbrandde omdat ze bang was dat haar zoon gestraft zou worden. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content