Rod Taylor, de ster uit The Birds, is overleden

© GF

De Australische acteur Rod Taylor die samen met Tippi Hedren de hoofdrol vertolkte in de legendarische film The Birds (1963) van Alfred Hitchcock is op 84-jarige leeftijd in Los Angeles overleden, twee dagen voor zijn 85e verjaardag. Dat bevestigt zijn dochter Felicia aan CNN.

Rod Taylor werd in 1930 in een buitenwijk van Sydney geboren, maar trok na het winnen van de Rola Show Australian Radio Actor of the Year Award in 1954 naar de Verenigde Staten waar hij meteen rollen kregen in verschillende televisieseries en films.

Zijn eerste hoofdrol speelde hij in de verfilming van het boek Time Machine, de science-fiction klassieker van H.G. Wells.

De elegante acteur met het bruine haar was de incarnatie van de mannelijke held uit de gouden eeuw van de Hollywood films. In zijn 60 jaar overspannende carrière speelde hij de hoofdrol in de cultfilm Zabriskie Point uit 1970 van Michelangelo Antonioni, maar hij leende ook zijn stem aan de bekende Disney animatiefilm De 101 Dalmatiërs en acteerde in de televisieserie Falcon Crest.

Hij was te zien in films aan de zijde van grote Hollywoodsterren zoals Jane Fonda, Doris Day, Elisabeth Taylor en Richard Burton.

Voor zijn laatste verschijning op het witte doek kroop hij in de film Inglorious Basterds van Quentin Tarantino in de huid van Alfred Hitchcock, de regisseur van de film waaraan Taylor’s naam altijd verbonden zal blijven. (MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content