Robert Downey Jr. is topverdiener van Hollywood

© Reuters

De ‘Iron Man’-ster was tussen juni 2012 en juni 2013 de best betaalde Hollywoodacteur. Volgens zakenblad Forbes verdiende de 48-jarige Downey Jr. in die periode ongeveer 57 miljoen euro.

Het gaat goed met acteur Robert Downey Jr. Niet alleen lijkt de drank- en drugsduivel bedwongen, maar ook zijn filmcarrière heeft de laatste jaren een hoge vlucht genomen. In die mate zelfs dat de ‘Iron Man’-ster tussen juni 2012 en juni 2013 de best betaalde Hollywoodacteur was. Volgens zakenblad Forbes verdiende de 48-jarige Downey Jr. in die periode ongeveer 57 miljoen euro.

Forbes, dat zich baseert op bevragingen bij producenten, advocaten, managers en medewerkers uit de filmindustrie, achterhaalde dat Downey Jr. daarvoor vooral zijn rol in ‘The Avengers’ dankbaar mag zijn. Hij bedong namelijk een percentage op de winst. Ter info: de actiefilm bracht wereldwijd meer dan 1 miljard euro op. “Iedere studio zou Downey Jr. op dit moment graag binnenhalen”, aldus Forbes.

Downey Jr. wordt gevolgd door de 33-jarige Channing Tatum (45 miljoen euro), onder meer bekend van ‘Magic Mike’ en ’21 Jump Street’, en Hugh Jackman (42 miljoen euro). De Australische ‘X-Men’-ster heeft zijn plaats te danken aan zijn rol in ‘Les Misérables’. Verder in de top vijf: Mark Wahlberg en Dwayne Johnson. Tom Cuise viel terug naar een achtste plaats. In de top tien zijn geen vrouwen terug te vinden. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content