Robbe De Hert: ‘Hoop tegen eind dit jaar documentaire af te hebben’

© Belga

Regisseur Robbe De Hert hoopt tegen het einde van het jaar zijn langverwachte documentaire Hollywood aan de Schelde af te hebben, nu zowat al het benodigde geld daarvoor beschikbaar is.

Dat heeft hij maandagavond verklaard in Van Gils & Gasten op Eén. Robbe De Hert noemt het resultaat van de crowdfundingactie voor zijn project “onwaarschijnlijk” en beseft naar eigen zeggen nog niet goed wat hem de voorbije weken allemaal is overkomen.

Hollywood aan de Schelde is een droomproject van de 74-jarige De Hert waar hij al zowat twintig jaar aan sleutelt. “Over een eerste versie was ik niet tevreden, ik heb dan ook 116 uur aan materiaal om mee te werken”, zegt hij. “Maar het kost natuurlijk een pak geld om dat proces weer op te starten.”

’t Pallieterke?

Met de al zowat 40.000 euro van de crowdfundingactie die een vroegere figurante uit zijn films en een student hebben opgestart, en de 50.000 euro die Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) opnieuw wil opzijzetten, lijkt de film er nu toch te kunnen komen.

De Hert zou nog enkele bijkomende interviews willen draaien met invloedrijke Belgische cineasten van de voorbije tien jaar zoals de gebroeders Dardenne.

Er kwam maandag nog een onverwacht aanbod. Het weekblad ’t Pallieterke, politiek gesproken helemaal aan de andere kant van De Hert, liet weten 10.000 euro te willen investeren in het project, mits er een sluitend businessplan wordt opgesteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content