Ridley Scott belooft twee prequels voor ‘Alien’

Britse regisseur Sir Ridley Scott werkt aan twee (!) prequels in de legendarische ‘Alien’-reeks.

Sir Ridley Scott gooit de knuppel in het hoenderhok: hij wil twee prequels maken in de Alien-reeks en daarmee het succes van James Camerons Avatar evenaren. De 72-jarige regisseur, die Alien in 1979 regisseerde en met Blade Runner in 1982 zijn laatste sciencefictionfilm maakte, legt uit: ‘James Cameron legde de lat hoog en nu moet ik erover springen. Maar hij komt hier niet mee weg.’

De twee films zullen in 3D gemaakt worden: de eerste zal zich dertig jaar voor het tijdperk van Alien afspelen. Ripley, de heldin uit de film die gespeeld werd door Sigourney Weaver, zou op dat moment nog niet geboren zijn. De tweede prequel zal zich vijf jaar voor Alien situeren. Scott bevestigde dat Weaver geen rol zal spelen in de eerste prequel. De hoofdrol zou wel weer naar een vrouw gaan.

Alien kreeg al drie vervolgfilms die werden gedraaid door andere regisseurs, waaronder ook James Cameron. Ridley Scotts laatste film is Robin Hood, met acteurs Russell Crowe en Cate Blanchett. Met die film wordt op twaalf mei het filmfestival in Cannes geopend.

In afwachting van de Alien-prequels kan u hier nog eens kijken naar de trailer van Robin Hood, de nieuwe film van Sir Ridley Scott:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Freek Lauwers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content