Ricky Gervais brengt ‘The Office’-personage naar het witte doek

© gf

De Britse komiek Ricky Gervais maakt van zijn eigenwijs typetje David Brent uit de succesrijke mockumentary ‘The Office’ een filmpersonage.

De arrogante betweter David Brent, kantoormanager van een grijs papierbedrijfje, zal weldra op het witte doek verschijnen. Na enkele optredens voor het goede doel in de gedaante van Brent kreeg Gervais de smaak weer te pakken. In de langspeelfilm zal Brent zijn kans wagen in de muziekwereld. Gervais zette alvast enkele voorproefjes op YouTube.

Cultstatus

Van de BBC-reeks ‘The Office’ werden twee seizoenen gemaakt, het eerste kwam in 2001 op de buis. De serie werd enorm populair. In de slipstream van het succes verkreeg het antipathieke, cynische figuurtje van Gervais een ware cultstatus. De Amerikaanse versie, met Steve Carell in de hoofdrol, scoorde ook goed en ging uiteindelijk negen seizoenen door. Naast een bioscoopfilm zet Gervais ook enkele stappen in de muziekwereld: hij wil het album met liedjes van z’n personage uitbrengen. Wanneer de bioscoopfilm in de zalen verschijnt is nog niet bekend. (QSS)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content