Baxter Dury: Introspectieve luisterliedjes

Na een half leven ‘sex & drugs & rock ’n roll’ was het kanker die postpunkicoon Ian Dury elf jaar geleden velde, zijn muzikale genen leven voort in zoonlief Baxter.

Baxter Dury **

Happy Soup

indiepop

Regal

Familietrekjes van de Dury’s: een lijzige zangtoon, kurkdroge humor en het talent om kitchen sink drama’s om te kneden in franke, licht absurdistische songs. Zo wordt tijdens Isabel een openstaande rekening vereffend met een oude vlam (‘I think my mate slept with you when you were in Portugal’), laat Dury in Jarvis Cocker-parlando de naam van het hoofdpersonage in Claire rijmen op bus fare, en trippelt Picnic On The Edge monter in de sporen van Squeeze en hun Cool For Cats. Een draaiorgel links, wat frivole meisjeszang rechts en af en toe een afdwalende kermissynthesizer. Veel meer hebben deze introspectieve luisterliedjes niet om nodig om te bekoren. Om het in Dury seniors woorden te zeggen: ‘A bit of grin and bear it/A bit of come and share it.’

Jonas Boel

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content