Reünie Monty Python-leden

© D.R.

De leden van de bekende Britse komediegroep Monty Python slaan opnieuw de handen in elkaar voor een 3D animatiefilm gebaseerd op de memoires van hun ex-collega Graham Chapman. Chapman overleed in 1989 aan kanker.

John Cleese, Terry Gilliam, Michael Palin en Terry Jones hebben toegezegd de stemmen in te spreken van A Liar’s Autobiography, een animatiefilm die opnames bevat van Chapmans gelijknamige boek uit 1980. Het vijfde lid, Eric Idle, is niet betrokken bij de productie. De film zou in de lente van volgend jaar uitkomen. Dat meldt de BBC.

Voor het grote publiek is Monthy Python ongetwijfeld het meest bekend van de cult TV serie Monthy Python’s Flying Circus dat voor het eerst in 1969 werd uitgezonden in het V.K. Maar ook op het grote doek kende de bende een overweldigend succes. In The Holy Grail (1975) speelt Chapman King Arthur en in The Life of Brian (1979) neemt hij de titelrol voor zijn rekening. Brian spelen ging Graham beter af omdat hij op dat moment zijn alcoholprobleem onder controle had.

Volgens co-regisseur Jeff Simpson zou Graham Chapman het initiatief hebben toegejuigd: ‘Zijn werk wordt opnieuw uitgevonden in 3D – hij was altijd verzot op die gekke brillen’

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content