Remake van iconische Nosferatu op til

© Nosferatu, eine Symphonie des Grauens

Er komt een nieuwe remake van de klassieke film Nosferatu. Eine Symphonie des Grauens, één van de meesterwerken van de Duitse expressionist Friedrich W. Murnau. Dat meldt vakblad Variety.

De stille prent uit 1922, met de enigmatische Max – what’s in a name – Shreck in de hoofdrol, was in 1979 onder de titel Nosferatu. Phantom der Nacht reeds door Werner Herzog onder handen genomen, met de al even enigmatische Klaus Kinski als Graaf Orlok (zeg maar Dracula) die zijn messcherpe tanden onder andere in de heerlijke hals van Isabelle Adjani plantte. De tweede remake, en meteen de eerste buiten Duitsland, zal worden geregisseerd door Robert Eggers, maker van het vorig jaar op Sundance laaiend enthousiast ontvangen The Witch, een horrorprent die zich in het 17de eeuwse New England afspeelt.

Voorliefde voor het occulte

Voor Eggers, die ook het script van Nosferatu voor zijn rekening neemt, was The Witch zijn langspeelfilmdebuut. Dat hij een voorliefde voor het occulte heeft, bleek eerder uit zijn kortfilm The Tell-Tale Heart (Het verraderlijke hart), naar het kortverhaal van Edgar Allen Poe. Over de bezetting van de nieuwe Nosferatu is nog niets bekend. Het verhaal heeft geen heks, dus is de kans dat Meryl Streep gecast wordt erg klein.

Interessant weetje: ‘Nosferatu’ is eigenlijk een synoniem van Dracula: beiden zijn ondoden. Maar omdat Murnau en co de auteursrechten niet in handen kregen van Bram Stokers vampierenverhaal, brachten zij wat cosmetische veranderingen in de verhaallijn aan en gaven ze de personages een andere naam.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content