Regisseuse Lynne Ramsay van Kevin naar Moby-Dick

© Reuters

De Schotse regisseuse van ‘We Need To Talk About Kevin’ kondigt een buitenaardse twist aan voor haar versie van de Herman Melville klassieker Moby-Dick.

Lynne Ramsay, de regisseuse van ‘We Need To Talk About Kevin’, plant een nieuwe filmversie van Moby-Dick, het verhaal over de grote, witte potvis. Interessant detail, de regisseuse wil het verhaal transporteren naar de ruimte.

“Het gaat over een gekke kapitein met een ziekelijke drang naar wraak waardoor hij zijn hele crew de dood injaagt”, vertelt Ramsay. “Het oorspronkelijke verhaal van Melville bevat zoveel elementen, het is een erg rijke legende.”

Melville’s roman uit 1851 plaatst de matroos Ishmael en zijn reis op de walvisvaarder Pequod centraal. Dat schip wordt bestuurd door de paranoïde en tirannieke Ahab. Terwijl hun kapitein langzaam terechtkomt in een spiraal van waanzin, kijken Ishmael en de crew machteloos toe. Ahab is er namelijk op gebrand het beest te doden dat zijn been opslokte tijdens een vorige vaart op zee.

De bekendste adaptatie van Moby-Dick is ongetwijfeld de versie van regisseur John Huston uit 1956, met de klassieke Hollywoodacteur Gregory Peck in de hoofdrol.

In een radiointerview gaf Ramsay meer uitleg bij haar sciencefiction idee. Dat kun je hieronder bekijken. (TS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content