Regisseur ‘X-Men’ beticht van seksueel misbruik van tienerjongen

© Reuters

Regisseur Bryan Singer, die de meeste ‘X-Men’-films regisseerde, wordt aangeklaagd voor seksueel misbruik van een minderjarige jongen. Zo schrijven verschillende Amerikaanse bronnen.

De zaak rond Bryan Singer werd ingediend bij de federale rechtbank op Hawaï. De aanklager, Michael Egan, beweert dat hij in 1999, op zeventienjarige leeftijd, meermaals werd misbruikt door Singer. Hij getuigt dat de cineast hem alcohol en drugs gaf en hem vervolgens dwong tot orale en anale seks.

Lasterlijk

Marty Singer, de advocaat van de regisseur, noemt de beschuldigingen absurd en lasterlijk. ‘De aantijgingen bevatten geen waarheid en we zijn dan ook zeker dat Bryan vrijgesproken wordt,’ aldus de advocaat van de 48-jarige ‘X-Men’-regisseur.

Het slachtoffer eist een financiële schadevergoeding voor mishandeling, emotionele schade en invasie van privacy. De rechtszaak speelt zich af vlak voor de internationale première van ‘X-Men: Days of Future Past’, het zevende deel in de zeer X-Men-reeks waar Singer voor het merendeel de regie op zich nam.

Geen uitzondering in Hollywood

Michael Egan heeft Jeff Herman aangesteld als advocaat. Herman is een bekende Amerikaanse strafpleiter die al heel wat misbruikzaken heeft behandeld. ‘Hollywood heeft een probleem met de seksuele uitbuiting van kinderen,’ schrijft Herman in een verklaring. Hij geeft aan dat het geweten is dat er zich verschillende beruchte seksfeestjes plaatsvinden en dat het nodig is om de slachtoffers hiervan een stem te geven.

Ook Marc Collins-Rector, de voormalige voorzitter van Digital Entertainment Network, wordt vermeld in de getuigenis. Hij zou het seksuele misbruik van Egan door Singer geïnitieerd hebben. In 2004 pleitte Collins-Rector schuldig in een zaak rond seks met minderjarigen. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content