Regisseur Werner Herzog biedt online masterclass cinema aan

Werner Herzog © -

De legendarische Duitse regisseur Werner Herzog heeft een masterclass online gezet waarin je in twee weken de kneepjes van het vak kan leren.

Werner Herzog heeft zich in het verleden bewezen als een begenadigd filmregisseur met onder andere Aguirre, der Zorn Gottes (1972), Nosferatu: Phantom der Nacht (1979) en Fitzcarraldo (1982). Hij is tevens ook een uitstekend docuregisseur, getuige daarvan is werk zoals Grizzly Man (2005).

Alternatief voor klassieke filmlessen

Nu biedt Herzog een masterclass filmmaken online aan. Op de website van MasterClass kan je je voor 90 dollar inschrijven om de lessen te volgen. Filmstudenten zullen leren hoe ze films moeten analyseren en op welke manier dat ze naar cinema moeten kijken. Herzog vindt dat conventionele filmstudies te duur zijn en te veel tijd kosten.

De cursus zal volgens MasterClass ook bestaan uit camerawerk, verhaalstructuur, cinematografie, locaties, hoe documentaire-interviews af te nemen en meer. Twintig videos worden gepost, de deelnemende studenten krijgen een werkboek en the man himself beantwoordt enkele vragen van de studenten in een Q&A die vervolgens online beschikbaar wordt gesteld.

Lees en heers

Herzog wijst er verder ook op dat lezen essentieel is. Studenten die zijn cursus volgen moeten allemaal The Peregrine lezen. De Duitser vindt dat er te weinig gelezen wordt. Hij raadt ook Griekse en Romeinse literatuur aan. Andere tips zijn te voet de wereld rondreizen en praktische zaken als sloten forceren om op een mooie opnameplaats te kunnen geraken.

Werner Herzog over zijn masterclass:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(JVDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content