Regisseur Felix Van Groeningen aangesteld als master op Tsjechische filmfestival Karlovy Vary

© Jef Boes

Felix van Groeningen is dit jaar de Master van Future Frames, een initiatief van het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary en European Film Promotion dat jong filmtalent in de kijker plaatst.

De Gentse regisseur Felix Van Groeningen zal er naast een masterclass over zijn nieuwste film Belgica, ook zijn uitgebreide expertise als filmmaker delen met de 10 jonge regisseurs die in Karlovy Vary uitgenodigd zijn voor Future Frames. Tijdens dit tweedaagse programma maken zij intensief kennis met de aanwezige media en filmprofessionals en worden hun kortfilms voorgesteld aan het festivalpubliek. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Een van de uitgekozen deelnemers dit jaar is Karen Vázquez Guadarrama die met Flor de mil colores afstudeerde aan de Gentse kunsthogeschool KASK School of Arts. Haar korte documentaire over een alleenstaande moeder in een Boliviaans mijndorp won niet alleen de Prijs Stichting Mathilde Horlait-Dapsens, maar werd ook op het Film Fest Gent gelauwerd als Beste Belgische Studentenfilm en leverde bovendien een VAF Wildcard op.

Flor de mil colores kreeg begin dit jaar nog zijn internationale première op het prestigieuze Sundance Film Festival in de Verenigde Staten, waar ook van Groeningens Belgica in première ging binnen de World Dramatic Competition. Zijn verhaal over twee broers die samen een café runnen maar ten prooi vallen aan hun eigen succes, wist er de Prijs voor Beste Regie in de wacht te slepen.

Belgica maakt begin juli ook zijn opwachting op het Internationaal Filmfestival van Karlovy Vary. Van Groeningen, die de film persoonlijk zal inleiden, was er al eerder te gast De helaasheid der dingen (in 2010) en The Broken Circle Breakdown (2013) als onderdeel van Variety’s Top 10 Euro Directors to Watch. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content