Rechtse documentaire over Hillary Clinton wint Razzie voor slechtste film

© G.F.

Aan de vooravond van de uitreiking van de Oscars worden traditioneel ook de slechtste films van Hollywood tijdens het afgelopen jaar bekroond. “Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party”, ging met de oppergaai aan de haal, de Golden Raspberry Award voor slechtste film.

Het is de eerste keer dat een documentaire die twijfelachtige eer te beurt valt. De conservatieve politieke commentator Dinesh D’Souza, regisseur van de documentaire, won daarnaast Razzies voor slechtste regie, slechtste acteur (tevens D’Souza) en slechtste actrice.

D’Souza reageerde met een videoboodschap op zijn “winst”. “De reden waarom ik deze prijs win, is dat jullie heel boos zijn dat Donald Trump heeft gewonnen! Jullie geraken er niet over, en wellicht zullen jullie daar nooit in slagen!”, klonk het.

Ook de superheldenflop “Batman vs. Superman: Dawn of Justice” kreeg vier Razzies: die voor slechtste mannelijke bijrol (Jesse Eisenberg), slechtste filmduo (Ben Affleck en Henry Cavill), slechtste scenario en slechtste ‘sequel’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content