Recensie ‘Top Gun 3D’

Een digitale 3D-conversie van Top Gun katapulteert je terug naar de foute jaren tachtig – toen Cruise en straaljagers nog cool waren.

In de zomer van 1986 scheerden niet alleen de Rode Duivels hoge toppen: Tom Cruise verkeerde op nog ijlere hoogtes als de hyperpopulaire posterboy van het Reagantijdperk. En dat dankzij wijlen Tony Scotts schaamteloos pro-militaristische spektakelstuk Top Gun, waarin Amerikaanse straaljagerpiloten op haast fetisjistische manier worden vereerd.

Van die eightieskaskraker werd nu een digitaal geremasterde 3D-conversie gemaakt die de luchtacrobatieën van Cruise, Val Kilmer, Kelly McGillis, Meg Ryan en. co nog spectaculairder moet doen ogen, al levert de derde dimensie – zoals steeds bij conversies – slechts zo nu en dan wat extra duizelingwekkende effecten op.

Geen verdere extra’s op de 3D-blu-ray van dit Jerry Bruckheimer-product dat van Tom Cruise een wereldster maakte, de rekruteringscijfers van Uncle Sam in volle Koude Oorlog de hoogte in deed schieten en het net als de Muur allang ontbonden bandje Berlin een schmalzklassieker opleverde met Take My Breath Away.

Vergeet uw epauletten en hairspray niet.

Dave Mestdach

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content