Radio Soulwax lost trailer ‘Dave’ met Hannelore Knuts

Op 18 oktober gaat op het Filmfestival van Gent het nieuwste project van Radio Soulwax in première: ‘Dave’, een experimenteel eerbetoon aan David Bowie, met Hannelore Knuts in de rol van de legendarische zanger.

Op 18 oktober gaat in Gent het nieuwste project van Radio Soulwax in première: ‘Dave’, een experimenteel eerbetoon aan David Bowie en geregisseerd door Wim Reygaert.

In de film – een auditieve collage van originele nummers, covers en remixes – volgen Dave doorheen een koortsdroom over zijn eigen leven en carrière, die bijzonder inventief tot leven komt via geanimeerde platenhoezen. In die droom is Dave een door de tijd reizende privédetective die komaf moet maken met drie dubbelgangers.

Hoofdactrice is topmodel Hannelore Knuts. Zij kruipt voor de gelegenheid in de huid van de legendarische zanger. En hoe! Bekijk de trailer. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Hoe Knuts reageerde toen ze gevraagd werd om in de huid van David Bowie te kruipen? Ze schreeuwde het uit: ‘Yes!’.

Hannelore Knuts: Ik was tijdens fotoshoots al vaak vergeleken met Bowie, dus zo’n vreemde vraag vond ik het niet. Niettemin, het blijft een enorme eer.

Wat mogen we van de film verwachten? Knuts: Mijn personage is gemodelleerd naar Bowie tijdens zijn Thin White Dukeperiode. Tijdens een tocht door een hotel ontmoet ik zijn andere alter ego’s en muzikanten met wie hij samenwerkte zoals Freddie Mercury en Iggy Pop. Meer mag ik echt niet verklappen.

Was je vertrouwd met Bowies werk voordat je aan het project begon? Knuts: Zou er iemand op deze planeet rondlopen die nog niet van hem heeft gehoord? (lacht) Waarmee ik niet wil zeggen dat ik zijn oeuvre door en door ken. Stephen en David daarentegen…

Wat zijn je Bowiefavorieten? Knuts: Changes vind ik nog steeds een ontzettend mooi nummer. Het is zo puur. En zijn rol in Labyrinth (fantasyprent van Muppetsbrein Jim Henson, nvdr.) zal ik nooit vergeten. Ik was nog heel jong toen ik die film voor het eerst zag. Bowie speelt een soort tovenaar. En dat magische schemert door in alles wat hij doet. (ST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content