Q&A Greengrass op 14 oktober

De Joseph Plateau Award van het Filmfestival Gent gaat dit jaar naar de Britse regisseur Paul Greengrass. Hij ontvangt de prijs voor zijn hele oeuvre.

De Joseph Plateau Award van het Filmfestival Gent gaat dit jaar naar de Britse regisseur Paul Greengrass. Hij ontvangt de prijs voor zijn hele oeuvre. Greengrass is bij het grote publiek vooral bekend als de regisseur van de laatste twee Bourne – films, The Bourne Identity (2002) en The Bourne Ultimatum (2007), en van het recente Green Zone over de zoektocht naar massavernietigingswapens in Irak. Die ligt helemaal in de lijn van zijn vorige films zoals United 93, Omagh en Bloody Sunday.
De prijsuitreiking vindt plaats op 14 oktober in Kinepolis Gent om 17 uur . Greengrass ontvangt zijn award uit de handen van collega Jim Sheridan, regisseur van onder andere In The Name of The Father(1993) en In America (2003) is er een Q&A voorzien, waarin onze hoofdredacteur Patrick Duynslaegher de regisseur uitvraagt over zijn carrière. Iedereen is welkom om beide meesters aan het werk te zien: de toegang is gratis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content