Pussy Riot heisa wordt verfilmd

© reuters

Met hun protest tegen de Russische president Vladimir Poetin werden de drie feministische leden van de Russische “punkgroep” Pussy Riot wereldberoemd. Nu zal binnenkort al een film over de “artiestes”, van wie er twee in de gevangenis zitten, verschijnen.

De prent met de titel “Showproces – De geschiedenis van Pussy Riot” zal in januari al wereldwijd te koop aangeboden worden, zo citeerde de krant Moskovskij Komsomolets een medewerker van het Britse productiehuis. Het gaat om “drie heldhaftige vrouwen, die gestraft werden voor hun inspanningen om in Rusland te vrijheid te verbreiden”.

De zaak werd onderhandeld door een bedrijfje dat eigendom is van de echtgenote van verdediger Mark Fejgin, had de krant Kommersant eerder bericht. Het bedrijfje heeft een voorschot van 30.000 pond (37.500 euro) ontvangen. Als tegenprestatie moeten de advocaten opnames van de vrouwen maken -ook in gevangenschap- en zich naar het productiehuis schikken.

Onlangs ontstond er in elk geval al ergernis over de naam van de groep, die de echtgenote van een van de advocaten als merk wilde laten beschermen. De groepsleden weigeren dat omdat dat in strijd is met hun idealen. “De commercialisering van de punkgroep kan niet tegengehouden worden”, zei daarentegen advocaat Fejgin. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content