‘Pulp Fiction’: vijf scènes die geschrapt werden

Pulp Fiction © gf

Deze maand is het exact 20 jaar geleden dat ‘Pulp Fiction’, het meesterwerk van Quentin Tarantino, bij ons uitkwam. Bekijk vijf scènes die de eindmontage uiteindelijk niet haalden (met uitgebreide uitleg van de regisseur).

Altijd leuk om in de filmarchieven te graaien als het over werk gaat van Quentin Tarantino gaat. In dit oude interview, gepost door tvPRIME, gaf het wonderkind van de Amerikaanse misdaadcinema tekst en uitleg over zijn meesterwerk ‘Pulp Fiction’, meer bepaald over de scènes die de cultklassieker uiteindelijk niet haalden. Zoals de passage met de quote van Mia (Uma Thurman) terwijl ze Vincent (John Travolta) filmt: ‘Er zijn twee soorten mensen in de wereld: Beatles-mensen en Elvis-mensen. Beatles-mensen kunnen Elvis leuk vinden, en Elvis mensen kunnen Beatles leuk vinden. Maar nooit evenveel.’

Wat ‘Pulp Fiction’ vooral onsterfelijk maakt, zijn de fantastische dialogen. De film staat er bol van: woordkunst in alle mogelijke variaties en stijlen.

Met een totale productiekost van amper 8 miljoen dollar is ‘Pulp Fiction’ ook nog altijd een van de meest lucratieve independent-films uit de geschiedenis van de cinema. De prent bracht zowat 214 miljoen dollar in het laatje.

Op 9 november was het exact 20 jaar geleden dat de bekendste film van Mister Q in de filmzalen uitkwam. Enkele maanden eerder sloeg de klassieker het filmfestival van Cannes helemaal knock-out. De jonge Tarantino ging er uiteindelijk met de Gouden Palm aan de haal. (DB)

Bekijk vijf scènes die geknipt werden uit ‘Pulp Fiction’, met uitleg van Tarantino.


Pulp Fiction (Deleted Scenes Presented by… by tv-prime

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content