Producers van ‘Wolf of Wall Street’ aangeklaagd voor laster

Een ex-werknemer van een Amerikaanse beursvennootschap is een proces gestart tegen de makers van ‘The Wolf of Wall Street’ omdat hij wordt afgebeeld als een criminele druggebruiker en vrouwenhater.

Een voormalige werknemer van het beursvennootschap Stratton Oakmont, Andrew Greene, is een proces gestart tegen de producenten van “The Wolf of Wall Street”.

Greene zegt in de film van Martin Scorsese te worden afgebeeld als een gecorrumpeerde, criminele druggebruiker en vrouwenhater. Hij eist 25 miljoen dollar (18,2 miljoen euro). Dat bericht het vakblad The Hollywood Reporter.

Andrew Greene beweert dat hij de inspiratie heeft gevormd voor het personage Nicky “Rugrat” Koskoff uit “The Wolf of Wall Street”. Greene werkte tussen 1993 en 1996 voor het beursvennootschap Stratton Oakmont, opgericht door Jordan Belfort. Hij was er het hoofd van het financiële departement en lid van de raad van bestuur. In Belforts memoires, die de basis zijn voor het filmscript door Terence Winter, wordt hij regelmatig met zijn echte naam genoemd.

“De film bevat verschillende scènes waarin Greene’s personage afgebeeld wordt als een criminele, geperverteerde, gecorrumpeerde druggebruiker zonder enige moraliteit”, staat te lezen in de aanklacht. “In de film is te zien hoe Greene’s personage cocaïne gebruikt tijdens de werkuren en hoe hij seksuele relaties heeft met een prostituee.” Greene zegt dat hij zichzelf niet herkent in de manier waarop hij wordt afgebeeld. Volgens hem heeft de film zijn imago “permanent geschaad”.

“The Wolf of Wall Street” is genomineerd voor vijf Oscars, onder andere voor beste regisseur en beste film. Het is Scorscese’s best verdienende film, met nu al 336 miljoen dollar (245 miljoen euro) wereldwijd. De Oscars worden op 2 maart 2014 uitgereikt in Los Angeles. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content