‘Problemski Hotel’ wint Grote Prijs van de Jury in La Roche-sur-Yon

© /

Het speelfilmdebuut van Manu Riche – naar de gelijknamige roman van Dimitri Verhulst – heeft de Grote Prijs van de Jury gewonnen op het Internationaal Filmfestival van La Roche-sur-Yon in Frankrijk.

Problemski Hotel, het speelfilmdebuut van gevierd documentairemaker Manu Riche, won afgelopen weekend de Grote Prijs van de Jury op de zevende editie van het Internationaal Filmfestival van het Franse La Roche-sur-Yon. Aan de prijs is de aankoop van de winnende film door Canal+ voor Frankrijk verbonden. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Problemski Hotel is een adaptatie van het gelijknamige boek van Dimitri Verhulst. De brandend actuele film vertelt het liefdesverhaal tussen Bipul en Lidia. Terwijl Bipul het asielcentrum in hartje Brussel als zijn eindbestemming ziet, wil de jonge Lidia niets liever dan verder trekken naar Londen.

Naast bijrollen van gevestigde waarden Marijke Pinoy en Josse De Pauw, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Anne Teresa De Keersmaeker-danser Tarek Halaby en de Vlaams-Kazachstaanse Evgenia Brendes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content