Prequel Psycho krijgt eerste seizoen

De prequel van Hitchcocks klassieker Psycho is een feit. De serie over een jonge Norman Bates krijgt meteen tien delen om het verhaal te vertellen.

Televisienetwerk A&E wacht niet langer op een pilootaflevering van Bates Motel, maar gunt de dramareeks van Anthony Cipriano meteen een heel seizoen. Nadat bekend werd dat Lost-showrunner Carlton Cuse en Friday Night Lights-scenariste Kerry Ehrin mee aan boord zijn gesprongen, is het vertrouwen groot genoeg.

BatesMotel vertelt het verhaal van een nog jonge Norman Bates. Alles speelt zich af vóór de feiten die in de filmklassieker Psycho van Alfred Hitchcock uit 1960 briljant neergezet werden. De serie zal uitpluizen wat er aan de oorsprong ligt van Bates’ gedrag, datgene wat hem tot een rasechte psychopaat heeft omgevormd. De ontwikkeling van Bates’ geest van kindertijd tot tienerjaren zal centraal staan. Dat de rol van moeder Norma hierin bepalend zal zijn, staat buiten kijf. De makers noemen de reeks een mix tussen Twin Peaks en Smallville.

De tiendelige reeks, waarvan het script nog in de maak is, wordt in de loop van 2013 verwacht. Cast is nog niet bekend. (CB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content