Première ‘Django Unchained’ uitgesteld na drama Newtown

© Reuters

Na het drama in een school in Newtown, Connecticut, is de première van Quentin Tarantino’s jongste film, ‘Django Unchained’, uitgesteld.

Na het drama in een school in Newtown, Connecticut, is de première van Quentin Tarantino’s jongste film, ‘Django Unchained’, uitgesteld. Ook de nieuwste Tarantino zit immers tjokvol (revolver-)geweld.

Volgens de krant Los Angeles Times wil productiefirma Weinstein de eerste vertoning nu in kleine, besloten kring houden. De eigenlijke bedoeling was een knallende opening in Los Angeles. In ‘Django Unchained’ worden de hoofdrollen vertolkt door Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz, Jamie Foxx en Samuel L. Jackson.

De nieuwe Tarantino is al de derde Hollywoodprent waarvan de première door de gebeurtenissen in Newtown, waar een 20-jarige twintig kinderen, zes volwassen leraressen, zijn moeder en uiteindelijk zichzelf doodschoot, is uitgesteld. Eerder was dat het geval voor de actiefilm ‘Jack Reacher’ (met Tom Cruise) en de komedie ‘Parental Guidance’ (met Billy Crystal en Bette Midler).

‘Django Unchained’ is een western waarin een ex-slaaf zich samen met een Duitser wreekt op de slavenhandelaars. Net als in de andere wraakfilms van Tarantino, ‘Kill Bill’ (1 en 2), worden de conflicten tussen de hoofdpersonages niet met het woord, maar met rauw geweld opgelost. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content