Peter Van den Begin gezicht van het Filmfestival Oostende

Peter Van den Begin is geselecteerd als Master, hét gezicht van het Filmfestival Oostende, voor de vijfde editie van het festival dat dit jaar plaatsvindt van 2 tot 10 september.

Elk jaar selecteert het Filmfestival Oostende een centrale figuur die onder meer zijn selectie van favoriete films mag voorstellen in de ‘Master Selection’ en in de jury voor de Vlaamse Filmprijzen mag zetelen. Dit jaar is die rol weggelegd voor Peter Van den Begin. Arno, Tom Barman, Maurice Engelen en Bart De Pauw deden het hem als Masters van vorige jaren voor. De vorige editie van het festival was erg succesvol en lokte meer dan 23000 bezoekers.

De veelzijdige en getalenteerde acteur-regisseur Peter Van den Begin (46) heeft al een indrukwekkend palmares in de Vlaamse televisie-en filmwereld bijeengespeeld. Onder meer in de films ‘Alles Moet Weg’, ‘Team Spirit I en II’, ‘Wit Licht’ en ‘Frits en Freddy’ en de televisieseries ‘Matroesjka’s’, ‘Fans’ en ‘Oud België’ vertolkte hij een belangrijke rol. In de jaren 90 maakte Van den Begin samen met vriend Stany Crets deel uit van het theatergezelschap De Blauwe Maandag Compagnie. In 2010 waagde hij zelfs de stap naar de musical met ‘Oliver’.

N.M.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content