Peter Jackson regisseert tweede Kuifje-film

Peter Jackson neemt voor de tweede film rond de avonturen van Kuifje de regie over van Steven Spielberg. Spielberg neemt de omgekeerde richting: hij wordt producer.

Steven Spielberg maakte het nieuws bekend aan de Amerikaanse filmsite TotalFilm. Peter Jackson last geen pauze in tussen de twee films rond The Hobbit, die tegelijkertijd gemaakt worden, en de nieuwste Kuifje. “Veel van de productie, het opbouwen van de sets, personages en locaties zal gebeuren tijdens de opnames van The Hobbit”, liet Jackson weten.

Het verhaal is nog niet gekend. ‘Kuifje heeft een rijke catalogus om inspiratie uit te putten. Verwacht echter geen adaptatie van ‘Kuifje in Afrika’. Jackson kan opnieuw beschikken over Jamie Bell en Andy Serkis, die respectievelijke Kuifje en Kapitein Haddock speelden in de eerste animatiefilm. En het wordt opnieuw een 3D-film. Of wat had u gedacht? Het eerste deel van The Hobbit verschijnt eind dit jaar terwijl het tweede deel wachten wordt tot eind 2013. (JV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content