Paul Verhoeven zet publiek in regiestoel

Paul Verhoeven © .

De intussen 73-jarige Nederlandse regisseur Paul Verhoeven heeft een nieuw een project in de hand. Hij wil een film maken, maar zal amper zelf regisseren. Dat laat hij nu over aan het publiek.

Verhoevens scenariste Kim van Kooten schreef slechts drie minuten van het scenario. De rest ligt in handen van het publiek. De aspirant-filmmakers moeten een achttal scènes maken van telkens drie minuten. Verhoeven rijgt de scènes aan elkaar. Het project zal resulteren in een kortfilm van iets minder dan een halfuur.

Meer informatie over de film heeft Verhoeven zelf nog niet. Hij wil met deze prent de nieuwsgierigheid prikkelen, een bepaalde sfeer opwekken. Dat liet hij weten aan De Telegraaf. “Het zal een prachtig nationaal avontuur worden”, vertelde hij nog.

Verhoeven werd wereldberoemd met zijn thriller Basic Instinct uit 1991, waarin steracteurs als Michael Douglas en Sharon Stone schitterden. Zwartbroek, een film over de Tweede Wereldoorlog en het bezette Nederland, maakte hij vijf jaar geleden. Het had zijn laatste prent kunnen zijn, maar Verhoeven denkt duidelijk nog niet aan stoppen. (JH) Meer info via deze link .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content