Paul Verhoeven vindt geldschieter voor zijn film over Jezus

De Nederlandse topregisseur Paul Verhoeven heeft een geldschieter gevonden voor zijn sinds jaar en dag aangekondigde omstreden speelfilm over het leven van Jezus.

De Amerikaanse producent Chris Hanley zou volgens filmwebsite Deadline in het project van Paul Verhoeven willen stappen. Hanley produceerde films als “American Psycho” en “Virgin Suicides”. Het scenario komt van Roger Avary (maker van “Killing Zoe” en “The Rules of Attraction”), die wereldberoemd werd met zijn script voor “Pulp Fiction” van Quentin Tarantino. Avary zal zich baseren op het boek “Jezus van Nazareth – een realistisch portret” dat Verhoeven in 2008 samen met journalist Rob van Scheers schreef.

Controversieel

Het boek is niet onomstreden. Verhoeven concludeert na jarenlang onderzoek dat Jezus niet de zoon van God is, maar is geboren uit de verkrachting van zijn moeder door een Romeinse soldaat. Ook zou Jezus van Nazareth een radicale profeet zijn geweest die de hemel op aarde had willen vinden.

Hollywood maakt zich op voor nog meer religieus getinte films. Darren Aronofsky (Black Swan) is bezig met “Noach” en Ridley Scott (Prometheus) bereidt een film over Mozes voor. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content