‘Patser’ start sterk met 82.000 bezoekers in vijf dagen

Patser: gangsters in 't Stad. © .

‘Patser’, de nieuwste langspeelfilm van het regisseursduo Adil El Arbi en Bilall Fallah, kent een zeer goede start. Na vijf dagen programmatie heeft de film al bijna 82.000 bezoekers op de teller staan. Dat laat Kinepolis weten in een mededeling.

‘Patser’ werd vorige week woensdag losgelaten op het Vlaamse en Brusselse publiek. De film startte vorige week in 37 zalen, vanaf komende woensdag komen er nog eens drie bioscopen bij. ‘En wegens een massa aan uitverkochte zalen voorzien verschillende bioscopen daarenboven extra capaciteit voor de komende speelweek’, laat Kinepolis weten.

De cijfers zijn alvast indrukwekkend, omdat de film dus nog maar enkel in Vlaanderen en Brussel te zien is. Maandagavond gaat Patser in première in Amsterdam en eind februari volgt de release in Frankrijk en Wallonië. Om de vergelijking te kunnen maken: Black, de vorige film van El Arbi en Fallah, haalde 54.000 bezoekers in de eerste vijf dagen.

Patser vertelt het verhaal van vier vrienden op ’t Kiel in Antwerpen die ervan dromen om te leven als echte patsers, wat evenveel betekent als snel rijk worden en leven zoals in een videoclip of zoals Tony Montana in Scarface. De hoofdrollen worden gespeeld door Matteo Simoni, Nora Gharib, Junes Lazaar en Saïd Boumazoughe. Daarnaast zijn onder meer ook de Nederlandse rapper Ali B, Axel Daeseleire, Jeroen Perceval, Nabil Mallat en Dimitri Vegas & Like Mike te zien in de film.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content