Pamela Anderson als de maagd Maria?

Baywatch-ster Pamela Anderson speelt in Canada de rol van de moeder van Jezus op televisie. Bizarre casting? Zeg dat wel. Vijf andere artiesten gingen La Anderson voor.

Pamela Anderson als de maagd Maria? Wie dat wil zien, moet naar Canada, want daar speelt de Baywatch-ster in december de rol van de moeder van Jezus op televisie. Vijf andere castingkeuzes die in de haren doen krabben.

Raquel Welch Rol: Transseksuele verkrachter Begin jaren 70 was Raquel Welch een sekssymbool – herinner u de poster in The Shawshank Redemption – maar in Myra Breckinridge (1970) speelde ze plotseling een acteerlerares die een van haar studenten verkracht. De reden: Myra was eigenlijk een man wiens geslachtsoperatie was mislukt. De film was komisch bedoeld, maar werd door Time omschreven als ‘even grappig als een pedofiel’.

John Wayne Rol: Genghis Khan Toen John Wayne het script voor The Conqueror (1956) te lezen kreeg, was hij op het toppunt van zijn populariteit en durfde niemand hem te zeggen dat de rol van Genghis Khan misschien niet echt bij zijn cowboyimago paste. Het resultaat was zo abominabel dat producent Howard Hughes de film bijna twintig jaar verborgen hield.

Madonna Rol: Missieverpleegster Madonna heeft in haar carrière heel wat transformaties ondergaan en meestal met succes, maar toen ze twee jaar na haar doorbraak met Like a Virgin opdook als missieverpleegster in Shanghai Surprise (1986) barstte de wereld unisono in gelach uit. Het leverde Madonna wel een Raspberry Award op voor Slechtste Actrice.

Arnold Schwarzenegger Rol: Een zwangere man In zijn metamorfose van actieheld naar gouverneur maakte Arnold Scharzenegger twee bizarre tussenstapjes: in Twins (1988) speelde hij de tweelingbroer van Danny De Vito en in Junior (1994) maakte hij het helemaal bont als een gynaecoloog die na een experiment zwanger wordt.

Sylvester Stallone Rol: Countryzanger Geloofwaardig een trap op- en aflopen of enkele Russen neermaaien, dat kan Stallone nog. Maar een taxichauffeur spelen die onder de vleugels van Dolly Parton aan een countrycarrière begint? Het gevolg van dat idee ziet u in Rhinestone, een komedie uit 1984 die door Stallone vorig jaar in een interview nog werd omschreven als ‘een van de slechtste films uit de geschiedenis’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content