Pak slaag voor Jean Claude Van Damme?

Het lijkt bijna te gek om waar te zijn, maar toch is het zo: Jean Claude Van Damme (50) gaat terug kickboxen. In april 2011 kruipt hij in de ring met voormalig olympisch kampioen Somluck Kamsing.

De roddelfabriek draait nog op volle toeren en de locatie is nog niet bekend, maar het contract is getekend en JCVD lijkt zijn comeback heel serieus te nemen. Naar verluid zou hij zelfs een heuse realityshow laten opnemen waarin hij zich op de kamp voorbereid.

Van Damme heeft al sinds mensenheugenis geen echte kamp meer gevochten, zijn filmcarrière staat op een laag pitje en de verwachtingen zijn dus hooggespannen. Zeker als je het professioneel record van Kamsing bekijkt: hij is ruim dertien jaar jonger, won als bokser in ’96 de gouden medaille op de olympische spelen, goud in de Asian Games van ’94 en heeft meer dan 300 professionele Muay-thay fights op zijn palmares. Met andere woorden: een geduchte tegenstander voor de 50-jarige Brusselaar.

175.000 Dollar

De kamp zal bestaan uit vijf rondes van 2 minuten onder Muay Thai regels, maar dan zonder het gebruik van ellebogen. Als professioneel acteur kan Van Damme het zich namelijk niet permitteren zijn mooie snoetje te beschadigen. Misschien maar goed ook, want Kamsing beschikt onder andere over een zeer onvoorspelbare achterwaartse elleboog die wel eens voor een snelle TKO zou kunnen zorgen. Van Damme heeft een klein lengtevoordeel, maar of hij de rare vechtstijl van de Thai daarmee de baas kan valt te betwijfelen.

Zeker is wel dat ze er allebei een pak rijker mee gaan worden: Kamsing incasseert 175,000 dollar, dus wat Jean Claude krijgt zal al helemaal niet van de poes zijn.

Video: Van Damme en Kamsing tekenen het contract op een boot in Cannes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(cka)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content