Oscarwinnares Kathryn Bigelow regisseert Nine Eleven-drama

© Reuters

Kathryn Bigelow gaat opnieuw een op waargebeurde feiten gebaseerd terreurdrama draaien. Het boek “The True American: Murder and Mercy” over een wraakactie na de terreuraanslagen van 11 september 2001 dient als basis.

Volgens het entertainmentblad Hollywood Reporter heeft de studio Annapurna Pictures zich van de filmrechten voor het boek “The True American: Murder and Mercy in Texas” verzekerd. Bigelow is regisseur van dienst, Tom Hardy (“The Dark Knight Rises”) neemt in principe de hoofdrol voor zijn rekening.

Vorig jaar liep van Bigelow nog het docudrama “Zero Dark Thirty” over de jacht op Osama bin Laden in de zalen. Voor “The Hurt Locker” uit 2009, die zich afspeelt in de Irakoorlog, won de Amerikaanse regisseur zes Oscars, onder meer die voor beste film en voor beste regisseur.

Haar nieuwe project draait rond een wraakactie na de terreuraanslagen van 11 september 2001. Door haat gedreven doodde de Amerikaan Mark Anthony Stroman twee mensen die hij voor Arabieren hield. Een derde slachtoffer, de vanuit Bangladesh in de VS geïmmigreerde Rais Bhuiyan, raakte zwaargewond maar overleefde. Hij vergaf zijn aanvaller en deed later inspanningen om diens executie tegen te houden. Tevergeefs: Stroman werd in 2001 in de staat Texas geëxecuteerd. (BELGA/AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content