Oscarwinnares Alicia Vikander gecast als Lara Croft

© -

Vorige maand waren er nog geruchten dat Daisy Ridley (Star Wars: The Force Awakens) de hoofdrol zou krijgen in de nieuwe Tomb Raider-film. Nu werd bekend gemaakt dat Alicia Vikander het personage Lara Croft zal vertolken.

De Tomb Raider-videogame uit 2013 vormde de inspiratiebron voor de reboot. De nieuwe film zal de eerste avonturen van een jonge Lara Croft belichten.

De eerste Lara Croft-film, met Angelina Jolie in de hoofdrol, kwam uit in 2001. Twee jaar later volgde de sequel Tomb Raider: The Cradle of Life. De geruchten voor een derde film ontstonden in 2007, maar werden pas in 2013 bevestigd. ‘Deze versie van Lara Croft zal meer als een “echt persoon” aanvoelen’, zei regisseur Roar Uthaug in een interview. De productie ligt in de handen van MGM, Warner Bros. en Graham King.

De Zweedse Vikander kreeg begin dit jaar nog een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol voor The Danish Girl (2015) en is binnenkort nog te zien in het historische drama Tulip Fever, de thriller Jason Bourne en het Amerikaanse drama The Light Between Oceans.

De nieuwe Lara Croft prent zou in oktober 2017 moeten uitkomen, maar dat is nog niet bevestigd. (EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content