Oscarwinnaars Hans Zimmer, Elliot Goldenthal & Howard Shore op Filmfestival Gent

© dpa

Op de 11de editie van de World Soundtrack Awards & Concert op het Filmfestival van Gent prijken niet minder dan de met Oscars bekroonde filmcomponisten Hans Zimmer, Elliot Goldenthal en Howard Shore op de gastenlijst.

Op de 11de editie van de World Soundtrack Awards & Concert op het Filmfestival van Gent prijken niet minder dan Oscarwinnaars Hans Zimmer, Elliot Goldenthal en Howard Shore op de gastenlijst. Op het event zal het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé een selectie brengen uit het uitgebreide oeuvre van de drie filmcomponisten.

Op zaterdag 22 oktober, de laatste dag van het Filmfestival van Gent, staan de Oscarwinnende filmcomponisten Hans Zimmer, Elliot Goldenthal & Howard Short op de gastenlijst. Tijdens de World Soundtrack Awards & Concert zullen allereerst de prestigieuze filmmuziekprijzen worden uitgereikt. Ook dit jaar hoort daar de SABAM Award For Best Young European Composer bij, die wordt uitgereikt aan de kandidaat die de beste muziek heeft gecomponeerd bij de kortfilm ‘Papillon d’Amour’ van de Belgische filmmaker Nicolas Provast.

Daarna zal het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Dirk Brossé een selectie brengen uit het uitgebreide oeuvre van de drie grote filmcomponisten. Zoals gebruikelijk zal dit concert begeleid worden door filmbeelden op groot scherm. Tijdens de uitreiking krijgt ook Abel Korzeniowski, winnaar van de World Soundtrack Discovery Award van vorig jaar, een plaatsje. Hij zal zijn bekroonde muziek uit ‘A Single Man’ brengen, alsook muziek uit zijn meeste recente project, de nieuwe film W.E. van Madonna.

De World Soundtrack Awards & Concert vindt plaats op zaterdag 22 oktober 2011 om 20 uur in Kuipke Gent. Tickets voor de World Soundtrack Awards & concert kosten 25, 35 of 45 € en zijn verkrijgbaar op www.filmfestival.be, in alle fnac-winkels en op www.fnac.be (tel: 0900 00 600).

Meer informatie over Hans Zimmer, Elliot Goldenthal en Howard Shore

De Duitse filmcomponist Hans Zimmer schreef onder meer muziek voor ‘A World Apart’ en ‘Rain Man’, waarvoor hij een Oscarnominatie kreeg. In 1995 verzilverde hij zijn eerste Oscar met zijn muziek voor ‘The Lion King’. Zimmer kreeg onder meer Oscarnominaties voor ‘Inception’, ‘Sherlock Holmes’, ‘Gladiator’, ‘As Good As It Gets’, ‘The Preacher’s Wife’, ‘The Thin Red Line’ en ‘The Prince of Egypt’. De componist won vier Grammy Awards en twee Golden Globes. In 2000 gaf hij zijn eerste liveconcert tijdens het 27ste Filmfestival Gent.

Zijn Amerikaanse collega Elliot Goldenthal schreef muziek in opdracht van gerenommeerde regisseurs als Gus Van Sant (‘Drustore Cowboy’), David Fincher (‘Alien 3’), Neil Jordan (‘Interview With The Vampire’, ‘Michael Collins’), Joel Schumacher (‘Batman Forever’, ‘A Time To Kill’, ‘Batman & Robin’), Michael Mann (‘Heat’, ‘Miami Vice’) en Julie Taymor (‘Titus’, ‘Across The Universe’, ‘Frida’). Voor die laatste kreeg hij in 2003 de World Soundtrack Award For Best Original Film Score, de World Soundtrack Award For Best Composer Of The Year, een Golden Globe Award én zijn eerste Oscar.

De Canadese componist Howard Shore won in 2002 twee awards op de World Soundtrack Academy voor zijn muziek voor ‘The Lord Of The Rings: The Fellowship of The Ring’. Voor deze film alsook voor ‘The Return of The King’ ontving hij een Oscar. Shore staat ook bekend als huiscomponist voor David Cronenberg (‘The Brood’, ‘Scanners’, ‘Videodrome’, ‘The Fly’, ‘Naked Lunch’, ‘Crash’, ‘Spider’, ‘A History Of Violence’ en ‘Eastern Promises’). Ook voor Martin Scorsese’s ‘The Departed’, ‘The Aviator’ en ‘Gangs Of New York’ verzorgde hij de muziek. Shore won vier Grammy’s en drie Golden Globe Awards.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content