Oscarwinnaar maakt film over Whitney Houston

© Getty Images

Regisseur Kevin Macdonald zal een documentaire maken over het leven van de Amerikaanse zangeres Whitney Houston. Het wordt de eerste film die de officiële goedkeuring krijgt van de nabestaanden van de artieste.

De documentaire zal onder andere een interview bevatten met Clive Davis, oprichter van Arista Records en ontdekker van Houston. Daarnaast krijgt Macdonald toegang tot nooit eerder vertoonde beelden en exclusieve opnames.

‘Ze was een briljante artieste. Ze drukte haar stempel op de popmuziek door invloeden van blues en gospel toe te voegen. De film zal ook de hoogtes en laagtes van haar carrière laten zien’, zegt Macdonald in een interview met The Hollywood Reporter. Houston verkocht meer dan 200 miljoen albums wereldwijd en was een bron van inspiratie voor vele andere muzikanten waaronder Lady Gaga en Beyoncé.

De Schotse regisseur, die een Oscar won voor de documentaireOne Day in September (2000), zal voor dit project samenwerken met producers Simon Chinn, Jonathan Chinn en Lisa Erspamer.

Whitney Houston overleed op 11 februari 2012 op 48-jarige leeftijd.

(EL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content