Oscarwinnaar “Frozen” overschrijdt kaap van een miljard dollar inkomsten

“Frozen”, de animatiefilm van de Walt Disney Studios, is opgenomen in de exclusieve club van films die meer dan een miljard dollar hebben opgebracht.

De zeer vrij geïnterpreteerde versie van het spookje van Hans Christian Andersen overschreed volgens Disney in het weekeinde de kaap van een miljard dollar (730 miljoen euro) aan de bioscoopkassa’s. Ruim een derde van dat bedrag werd alleen al in de Verenigde Staten gerealiseerd.

Slechts 18 films hebben tot nog toe minstens een miljard dollar opgebracht. De meest succesvolle daarvan blijven “Titanic” (1997) met 2,2 miljard en “Avatar” (2009) met bijna 2,8 miljard dollar. De eerste miljardenfilm was “Jurassic Park” (1993), de laatste – kort voor “Frozen” – “Iron Man 3”, die dat in slechts drie weken kon bewerkstelligen. De Disneyfilm had 15 weken nodig om de kaap te ronden, maar staat toch maar mooi op plaats acht. Zondag werd de prent nog gelauwerd met de Oscars voor de beste animatiefilm en beste titelsong (“Let It Go” van Kristen Anderson-Lopez en Robert Lopez). (BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content