Oscars: Ook ‘Ernest en Celestine’ met Belgische inbreng genomineerd

Ook de animatiefilm ‘Ernest & Celestine’, geregisseerd door de Belgen Stéphane Aubier en Vincent Patar en de Fransman Benjamin Renner, heeft een nominatie op zak.

De genomineerde animatiefilm ‘Ernest en Celestine’ is een Frans-Belgisch Luxemburgse coproductie, maar met een erg grote Belgische inbreng. Stéphane Aubier en Vincent Patar, twee van de drie regisseurs, zijn zowat het best bewaarde geheim van onze Franstalige landgenoten. In het zuiden van het land en in Frankrijk zijn ze allang fan favorites, eerst met hun Pic Pic André-kortfilms, later met Panique au village, een rist korte tv-animaties over een paard, een cowboy en een indiaan die samen een dorpshuis betrekken – helemaal geanimeerd met speelgoedpoppetjes.

In 2009 leidde dat ook tot een lange animatiefilm, die als Paniek in het dorp ook in de Vlaamse bioscopen draaide – met stemmenregisseur Jan Eelen. ‘Ernest en Célestine’ is wel in de eerste plaats het project van de derde regisseur, de Fransman Benjamin Renner, die voordien nog geen lang project had gerealiseerd en de hulp van de twee Belgen inriep. Bovendien ging hij de mosterd halen in Brussel: Ernest en Celestine is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken die wijlen Gabrielle Vincent maakte van 1981 tot aan haar dood in 2000.

In de categorie Beste Animatiefilm neemt Ernest en Celestine het op tegen de producties The Croods, Despicable Me 2, Frozen, en The Wind Rises van de Japanse animatielegende Hayao Miyazaki.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In de categorie Beste Animatie Kortfilm heeft ook het genomineerde Mr. Hublot een Belgische touch. De creaturen die in deze productie werden gebruikt zijn van de hand van de creatieve beeldhouwer en Luikenaar Stéphane Halleux. Zonder beeldjes, geen kortfilm en ook geen nominatie. Dus proficiat aan de Luikenaar voor zijn aandeel in Mr. Hublot. (KJ/DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content