Oscars kiezen voor meer diversiteit

Mary J. Blige © Reuters

De Academy Awards zullen er in 2017 gevarieerder uitzien. Deze week werd een hele resem nieuwe personen uitgenodigd door de Academy om jurylid te worden. Daarvan is 46 procent vrouwelijk en 41 procent behoort tot een etnische minderheid.

De Oscars kregen dit jaar zware kritiek te verduren omdat ze een all white policy zouden voeren. De Academy Awards werden te mannelijk, te oud en te wit genoemd. Voor de editie van dit jaar werd er namelijk geen enkele zwarte acteur of actrice genomineerd. Dat leidde tot hevige discussies op verschillende media. Sommige celebrities, waaronder Will Smith, besloten de ceremonie te boycotten.

De Academy wil nu dus iets doen aan dat bedenkelijke imago. 683 mensen kregen een uitnodiging. Daarvan bleek 46 procent vrouwelijk te zijn. Verder is ook 41 procent van een etnisch diverse origine. Dit jaar bestond nog 75 procent van de juryleden uit oudere, blanke mannen. Bekende nieuwe namen zijn o.a. Emma Watson, Mary J. Blidge, Ken Loach, John Boyega en Abbas Kiarostami. (JV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content