Oscargenomineerde regisseur Hector Babenco overleden

Hector Babenco © REUTERS

De Argentijnse-Braziliaan Hector Babenco, regisseur van de culthit Kiss of the Spider Woman, is op 70-jarige leeftijd overleden in São Paolo.

Babenco werd bekend voor zijn low-budget culthit Kiss of the Spider Woman met William Hurt in 1985. In deze adaptatie van Manuel Puigs gelijknamige boek ondermijnde hij de conventies die er in Hollywood bestonden over mannelijke personages.

De film speelt zich af in een gevangenis tijdens de militaire dictatuur in Brazilië. Een homoseksuele man deelt een cel met een politiek gevangene. Een homoseksueel hoofdpersonage, bovendien vrij van stereotypering, was op dat moment nog vrij onorthodox. De rol bezorgde Hurt een Oscar voor Beste Acteur en Babenco werd genomineerd voor Beste Regie.

Andere bekende films van Babenco zijn Ironweed (1987) met Meryl Streep en Jack Nicholson en At Play on the Fields of the Lord (1991) met Tom Berenger, John Lithgow en Daryl Hannah.(JVDV)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content