‘Oscar-hond’ Uggie hangt de leiband aan de haak

Het hondje Uggie, dat samen met Oscarwinnaar Jean Dujardin de affiche van de Oscarwinnende prent ‘The Artist’ siert, gaat met pensioen.

Uggie, de tienjarige hond, zal niet meer in een film meespelen. Dat liet zijn baasje, eveneens hondentrainer, weten.

“De kleine rakker wordt er niet jonger op. Hij is nog lang niet dood, maar heeft al zijn hele leven gewerkt. Hij heeft me zoveel gegeven en nu denk ik dat we hem moeten laten bekomen van de lange werkuren die hij voor de camera’s heeft gedraaid”, aldus Omar von Muller de dag na de Oscar-uitreiking.

Bij het in ontvangst nemen van zijn beeldje voor beste film heeft de producent het hondje nog uitvoerig bedankt. “Hij trekt er zich wellicht geen bal van aan, maar toch”, klonk het toen.

Gouden Halsband

Ook Uggie viel al in de prijzen voor zijn zwijgend geblaf in ‘The Artist’. Twee weken geleden kreeg hij de eerste prijs bij de uitreiking van de ‘Gouden Halsbanden’, eerder ging hij al naar huis met een ‘Honden Palm’ op het filmfestival van Cannes.

Von Muller is enorm fier op zijn compagnon. “Meespelen in een film als ‘The Artist’ is zeer speciaal, het is uitzonderlijk wat dat dier allemaal kan. Meestal speelt Uggie mee in Disneyfilms voor kinderen, we hadden ons niet kunnen voorstellen ooit kans te maken op een Oscar.” (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content