Opnieuw beschuldigt een vrouw Dustin Hoffman van seksueel misbruik

© REUTERS

Producer Wendy Riss Gatsiounis beschuldigt acteur Dustin Hoffman van seksueel ongewenst gedrag. Eerder deed een productie-assistente dat.

Er is een tweede vrouw opgestaan die Dustin Hoffman beschuldigt van seksueel misbruik, producer Wendy Riss Gatsiounis. In het Amerikaanse blad Variety vertelt ze dat de bekende acteur haar in 1991 vroeg of ze ‘weleens intiem was geweest met een man ouder dan 40 jaar’. Hoffman was toen 53, Riss Gatsiounis begin 20. Hoffman zou haar hebben willen overhalen om met hem mee te gaan naar een kledingzaak in een hotel dichtbij.

De feiten zouden zijn gebeurd tijdens een afspraak met Hoffman en schrijver Murray Schisgal om om haar toneelstuk A Darker Purpose te laten verfilmen. Schisgal moedigde haar aan om mee te gaan met Huffman, maar Riss Gatsiounis weigerde. Daarop zei Schisgal dat het bleef bij die ene afspraak en ze niet langer geïnteresseerd waren in het toneelstuk.

Een dag daarvoor beschuldigde voormalig productie-assistent Graham Hunter Hoffman in The Hollywood Reporter van soortgelijke feiten. Zij werkte toen als stagiaire en werd door de acteur gevaagd om een voetmassage. ‘Hij flirtte openlijk met me, greep me bij mijn kont, praatte over seks met mij en in mijn bijzijn. “Ik heb een hardgekookt ei en een zachtgekookte clitoris”, grapte hij. Zijn entourage barstte in lachen uit. Ik was sprakeloos. Toen ben ik naar het toilet gegaan en heb een potje gehuild.’ Volgens Hunter is dat niet het enige voorval van die aard met Hoffman.

Hoffman heeft op geen van beide getuigenissen commentaar gegeven. Schisgal reageerde wel. ‘Dustin en ik hebben door de jaren heen met zoveel schrijvers gesproken, ik kan me dit gesprek en het beschreven gedrag niet herinneren’, zegt hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content