Opnames verfilming Dimitri Verhulsts ‘Problemski Hotel’ zijn van start gegaan

© gf

‘Problemski Hotel’ is het speelfilmdebuut van de bekroonde documentairemaker Manu Riche, een verfilming van de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst uit 2003. De opnames zijn van start gegaan.

Met zijn roman ‘De helaasheid der dingen’ werd Dimitri Verhulst in 2006 uitgebreid gelauwerd. Ook de verfilming door Felix van Groeningen, drie jaar later, was een schot in de roos. Maar Verhulsts grote doorbraak kwam er in 2003 met ‘Problemski Hotel’, gebaseerd op een reportage over het asielcentrum in Arenberg.

De internationaal gesmaakte bestseller wordt nu vertaald naar het witte doek. De opnames zijn in Brussel van start gegaan. Voor de vermaarde documentairemaker Manu Riche betekent het zijn debuut als regisseur voor een langspeelfilm.

Bipul en Lidia

De film vertelt het aangrijpende liefdesverhaal van Bipul en Lidia. Over de identiteit van Bipul is nagenoeg niets geweten. Ook de jongen zelf weet niet waar hij vandaan komt. Samen met andere lotgenoten zit Bipul vast in het Problemski Hotel, waar hij wegkwijnt. Daar komt verandering in als hij er Lidia tegen het lijf loopt. Zij doet hem weer aan een betere toekomst denken. Een nieuw leven samen in Londen lonkt.

Nieuwe gezichten

De verfilming ligt Verhulst zeer na aan het hart. De Vlaamse auteur was betrokken bij het scenario en schreef de Nederlandstalige dialogen. Zowel nieuwe gezichten als gevestigde waarden zitten in de cast: Tarek Halaby, acteur en danser bij Anne Teresa De Keersmaeker; Evgenia Brendes, actrice bij Toneelgroep Amsterdam; Gökhan Girginol, acteur en regisseur bij de KVS; en de bekende gezichten Josse De Pauw en Marijke Pinoy.

Manu Riche

Voor Manu Riche betekent ‘Problemski Hotel’ de overstap van documentaire naar fictie. Riche maakte lang deel uit van Striptease, een groep eigenzinnige reportagemakers die jarenlang elke maand het scherm van de RTBF kleurden. Maar ook op de Vlaamse televisie maakte hij naam. Onder meer met het Canvasprogramma Hoge Bomen, een reportagereeks waarvoor hij voormalige SP.A-voorzitter Steve Stevaert maandenlang filmde.

Voor het sfeervol gefilmde document ‘Tempo of a Restless Soul’ volgde hij drie jaar de rusteloze ziel van Tom Barman, van de tournee na Pocket Revolution over 0110 naar de tumultueuze opnames van Vantage Point.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content