Opnames van Vlaamse film ‘Ibiza’ liggen stil na financiële problemen

Bart Hollanders in Ibiza van Dries Vos © /

Productiehuis Marmalade, bekend geworden door Vlaamse adapties van buitenlandse sitcoms, zit al even in zwaar weer. Voor het eerst heeft dat ook een impact op een lopende productie.

Ibiza, de nieuwe film van Dries Vos, moest een zonnige romantische film worden, over een mislukte tv-presentator, een rol voor Bart Hollanders, die zijn leven weer probeert op te nemen op Ibiza. Ook Steve Geerts, Flor Decleir, Ella June Henrard, Mathieu Sys, Lize Feryn, Jeroen van Dyck, Frances Lefebure, Filip Peeters en Halve Neuro hadden een rol. De vraag is echter of de film er ooit komt, want de opnames zijn stopgezet.

Volgens De Morgen willen cast en crew niet meer voortwerken zolang ze niet vooraf worden betaald. De krant bracht eerder al een dossier over de financiële problemen bij Marmalade, die al enkele maanden aanslepen. In totaal eisen 85 schuldeisers zo’n 756.947 euro. Zij hebben de krachten gebundeld om een afbetalingsplan te onderhandelen.

Marmalade zelf zegt via een communicatiemedewerker dat het een organisatorisch probleem is. ‘Het tweede deel van de opnames moest al afgerond zijn, maar het is zoeken naar een nieuwe planning’, klinkt het daar. Het management van een van de acteurs, tevens een van de schuldeisers, zegt wel dat Marmalade alle achterstallige facturen moet betalen voor de opnames worden voortgezet.

Romantische komedies

Marmalade zegt al enkele maanden dat alle achterstallige facturen voor het einde van het jaar zullen worden betaald. Toen we belden naar Marmalade om te checken of die belofte nog steeds standhoudt en we werden doorverbonden met de dienst boekhouding, klonk men daar een pak minder zeker: ‘Veel facturen zullen tegen dan al betaald zijn, maar waarschijnlijk niet allemaal.’ Een dag later volgde een telefoontje van Marmalade aan KnackFocus.be, waarin het productiehuis nogmaals benadrukt dat ze voor het einde van het jaar wel alle facturen wil betaald hebben.

De situatie bij het productiehuis achter romantische komedies als Wat mannen willen en Allemaal familie sleept al even aan, bleek eerder deze maand uit een artikel van De Standaard. ‘Onze producties blijven gewoon draaien. Zo groot is de onrust dus niet’, zei zaakvoerder Yoshi Aesaert toen.

Ook nu dat niet langer het geval is, maakt Aesaert, bij monde van een communicatiemedewerker, zich sterk in De Morgen dat ze alle schuldeisers tegen het einde van het jaar willen betalen, zoals al lange tijd te horen is.

Regisseur Dries Vos hoopt alvast dat de film toch nog ingeblikt geraakt. ‘Ik heb het afgelopen jaar heel wat in deze film geïnvesteerd’, vertelt hij in De Morgen. ‘Het is een verhaal dat ik absoluut wil vertellen en we hebben op Ibiza bovendien al heel wat fantastisch materiaal gedraaid. Het zou jammer zijn mocht daar uiteindelijk niets mee gebeuren.’

Dit artikel werd op 21 december aangevuld na een telefonische reactie van Marmalade aan KnackFocus.be.

In een filmpje voor de website Cinevox vertelde Vos meer over de praktische kant van Ibiza.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content