Opnames Star Wars VII al begonnen zonder volledige cast

Alan Horn, voorzitter van de Disney Studio’s, zei in een interview dat de opnames van Star Wars VII al zijn gestart. De cast is echter nog niet volledig.

Alan Horn, voorzitter van de Disney Studio’s, zei in een interview dat de opnames van Star Wars VII al zijn gestart. De cast is echter nog niet volledig.

Vele fans dachten dat de opnames van de zevende Star Wars-film pas in mei zouden starten. Maar voorzitter van Disney Studio’s Alan Horn vertelde in een interview met The Hollywood Reporter dat de opnames intussen al zijn begonnen. De cast is nochtans nog steeds niet volledig. Horn wil geen woord lossen over wie er zeker meespeelt, maar laat wel weten nog steeds op zoek te zijn naar enkele acteurs.

Tatooine De opnames zouden niet in de Londense studio’s plaatsvinden, maar op verplaatsing in Marokko en Tunesië. Dit werd (nog) niet bevestigd door Disney Studio’s. Als het waar is, doet het de vraag rijzen of een deel van het verhaal zich afspeelt op Tatooine, de thuisplaneet van Anakin en Luke Skywalker. Die planeet bestaat uit grote zandvlaktes. Opnames van vorige films vonden daarom plaats in Afrika. Er zijn zelfs nog sets aanwezig in Tunesië die nooit zijn afgebroken.

Als een deel van de film inderdaad op Tatooine afspeelt, lijkt het waarschijnlijk dat we de Skywalkerfamilie terug te zien krijgen.

Wie doet mee?

De geruchten doen al lang de ronde dat Mark Hamill, Harrison Ford en Carrie Fischer opnieuw te zien zouden zijn in de zevende Star Wars-film als Luke Skywalker, Han Solo en Princess Leia. Maar ook dat wordt niet bevestigd.

Vorige maand raakte bekend dat regisseur J.J. Abrams zijn oog liet vallen op de cast van ‘Downton Abbey’. Ed Speleers werd daarbij getipt als Jedi. Ook kersverse Oscarwinnares Lupita Nyong’o zou in de running zijn om mee te spelen.

Star Wars VII zal in première gaan in december 2015. Disney wil dat de achtste en negende delen meteen daarna in 2016 en 2017 in de zalen te zien zijn. (FL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content